Med Ungdommens Vårsalong håber UngiAarhus at sætte gang i kreativiteten og fantasien hos elever i 6. klasse til 18 år, så de kan skabe værker inden for tegning, akvarel, oliemaling, foto, grafik, skulpturer og meget andet, der kan komme med på den censurerede kunstudstilling Ungdommens Vårsalong - i daglig tale Vårsalongen.

Alle kan deltage

Alle kan deltage i Ungdommens Vårsalong, bare de er i målgruppen. Man kan tilmelde sig med et værk pr. person og i grupper af maksimalt tre. De tilmeldte værker bliver censureret af tre Aarhus-lokale kunstnere, der udvælger de værker, der først skal udstilles på Aarhus Rådhus. På Aarhus Rådhus bliver værker censureret igen af en komité fra København, der vælger de værker, der skal med på udstillingen på Københavns Rådhus.

Censureringen vurderes ud fra, hvordan årets tema er fortolket, styrken af værkets udtryk, den håndværksmæssige dygtighed samt indsatsen bag værket og nytænkningen. Udstillingen i København foregår to uger efter ferniseringen i Aarhus, og de udvalgte værkers kunstnere inviteres med til København.

Ungdommens Vårsalong 2020

I 2020 var temaet: VELKOMMEN

Tema og datoer for 2021 kommer snarest.