Ungdommens VårsalongUngdommens Vårsalong 2022 er nu sat i gang, og UngiAarhus deltager for 15. gang, denne gang er temaet ”MIN STEMME”

Kom og udtryk din stemme og få mulighed for at være med på Danmarks største kunstudstilling for unge!

Ungdommens Vårsalong er UngiAarhus’ censurerede kunstudstilling for kreative børn og unge fra 6. klasse til 18 år i samarbejde med Odense, København og Syddjurs kommune, som hver især også har deres egen udstilling, der afsluttes med en fællesudstilling i København.

UngiAarhus håber, at Ungdommens Vårsalong sætter gang i kreativiteten og fantasien hos unge, så de kan skabe fysiske værker inden for tegning, akvarel, oliemaling, foto, grafik, skulpturer og meget andet. Digitale værker som lyd, video og animation er desværre ikke tilladt, da de skal kunne udstilles fysisk.

Vi har lært en masse godt af sidste års online ”Corona-udstilling” og i år bliver første del af udvælgelsen derfor digital. Det vil sige at man tilmelder sig via digital tilmeldingsblanket, som kommer op som link her på siden og på Facebook inden jul.

Følg alle trin nøje, og sørg for at billederne er i høj kvalitet. Der er mange tilmeldinger, så overholdes alle krav ikke, bliver man fraskilt.

Datoer

Der er deadline for digital tilmelding 1. februar 2022 kl. 00:00.
De, der udvælges i første runde, får besked senest den 11. februar 2022, og skal indlevere deres fysiske værker direkte på Aarhus Rådhus mandag den 21. februar mellem 14:30 og 17:30.

Der er fernisering på Aarhus Rådhus torsdag den 24. februar fra kl. 16:00 til 17:30 med kaffe, te, rådhuspandekager og åbningstale af rådmanden.

Den 3. marts er der afhentning af ikke-udvalgte værker mellem 15:00 og 17:00. Hvis du ikke afhenter dit eller jeres værker, vil de blive destrueret, så vær meget opmærksom på dette!
De endelige værker udvælges umiddelbart før ferniseringen som går videre til den endelige udstilling på Københavns Rådhus med  officiel åbning tirsdag den 8. marts 2022 fra kl. 16:30.

De endeligt udvalgte kunstnere inviteres med på tur til København for at se udstilling og gå en strøgtur, her kan der medtages én ledsager pr. kunstner (forælder, ven eller pædagog med videre). Yderligere info om dette følger pr. mail til de udvalgte kunstnere.

Der produceres efterfølgende en kunstbog for de endelige værker fra de deltagende kommuner, Aarhus, Odense, Syddjurs og København.

Alle kan deltage

Alle kan deltage i Ungdommens Vårsalong, bare de er i målgruppen. Man kan tilmelde sig med ét værk pr. person eller som duogruppe på to personer. Alle tilmeldte værker bliver vurderet ligeligt af de fire professionelle kunstnere som kuraterer udstillingen.

Censureringen vurderes ud fra, hvordan årets tema er fortolket, styrken af værkets udtryk, den håndværksmæssige dygtighed samt indsatsen bag værket og dets nytænkning.

De var med i Ungdommens Vårsalong

Tidligere temaer

2021: PÅ DEN ANDEN SIDE
2020: VELKOMMEN
2019: KUNSTIGT
2018: SOM JEG SER DET
2017: SYNES GODT OM