Gå til hovedindhold

OMG - Festival

OMG! Festival 2023 er for alle børn og unge i UngiAarhus. Festivalen afholdes lørdag den 13. maj fra 13.00–22.00 (den lukker dog kl. 20.00 for fritidsklubmedlemmer). Den kommer til at foregå på GRIM-festivalpladsen, der ligger på Grimhøjvej 20, 8220 Brabrand.

 • Læs op

Indhold

  Videoen viser billeder fra sidste års OMG! Festival, der var et brag af en fest. Kom og vær med til at lave og deltage i dette års festligheder (hvis du har lyst).

  Brug hashtagget #OMGFestival23 og hjælp os med at sprede budskabet om Aarhus’ prægtigste børne- og ungefestival!

  Det bliver en dag smækfyldt med forskellige aktiviteter, boder, oplevelser og ikke mindst musik. Vi er i fuld gang med at lægge den sidste hånd på musikprogrammet, der kommer til at rumme såvel unge musikere fra UngiAarhus som kunstnere fra den danske musikscene. Derfor skal I endelig sørge for at holde øje enten med denne side, med UngiAarhus’ Facebook- og Instagram-sider eller med de enkelte klubbers sider, hvor programmet bliver tilgængeligt, så snart det er klart. Nedenfor kan I læse lidt mere om OMG!’s baggrund og hvordan vi i år kommer til at bygge festivalen sammen med børn og unge fra hele UngiAarhus.

  Vi glæder os enormt meget til at få sat gang i festivalopbygningen, der for alvor starter d. 1. marts og endnu mere til festivaldagen lørdag d. 13. maj!

  OMG! som bydækkende musikevent

  OMG!, der står for ”One Music Generation”, løb første gang af stablen i februar 2012. Det startede som en dag, der havde til hensigt at samle børn og unge på tværs af UngiAarhus omkring musikalske indslag, som vækkede interesse over en bred kam. I løbet af de efterfølgende år udviklede OMG! sig i forskellige former og involverede bl.a. musikudøvende børn og unge fra klubberne foruden at inddrage European Youth Consensus, der i 2017 blev afholdt i Aarhus ifm. med byens status som Europæisk Kulturhovedstad. I 2020 blev der åbnet op for et nyt kapitel, idet det blev besluttet at gøre OMG!-eventet til en festivaldag.

  OMG! Festival 2023: børne- og ungeinddragelse og PerfektUperfekte kulturoplevelser

  Sidste år lavede vi for første gang OMG! Festival, hvor næsten 1500 børn og unge var med til en festdag skabt af medlemmer af fritidsklubber, ungdomsklubber og ungdomsskolehold på tværs af hele Aarhus. I år fortsætter vi konceptet og glæder os til at se hvilke smækre indspark fra børn og unge på tværs af UngiAarhus, der kommer til at danne rammerne for en dag fuld af forskellige kulturelle oplevelser og indslag. Vi kommer ligesom sidste år til at have musik, dans, skatekonkurrencer, kunstprojekter og meget mere. Hele dagen kommer til at have temaet ”PerfektUperfekt” som omdrejningspunkt, hvilket det er op til de enkelte klubber og ungdomsskolehold rundt omkring i byen at fortolke.

  OMG! Festival i fremtiden

  Målet for OMG! Festival i fremtiden er at skrue op for børne- og ungeinddragelsen og samskabelsen. I år har vi fra arbejdsgruppens side fastsat en række rammer i form af 24 definerede områder, man kan vælge sig ind på og vi har aftalt med Aage Stokholm, ejer af GRIM-pladsen og arrangør af GRIMFEST, at han varetager en stor del af den praktiske afviklin. Dette har vi gjort for at have nogle veldefinerede rammer som vi sammen med børnene og de unge kan eksperimentere indenfor. Men med tiden er det visionen, at interesserede børn og unge kan komme med endnu tidligere i processerne og endnu længere inde i ’maskinrummet’.

  Sidst opdateret: 29. maj 2024