Alia og Sofus fra Klubben Nydam har sammen med Søren Karim og Johnatan Milo fra Rap Akademiet skabt en sang til årets OMG! Festival. Videoen er skudt og redigeret af Milo.

#OMGaarhus-logo

Det bliver en dag smækfyldt med forskellige aktiviteter, boder, oplevelser og ikke mindst musik. Vi er i fuld gang med at lægge den sidste hånd på musikprogrammet, der kommer til at rumme såvel unge musikere fra UngiAarhus som kunstnere fra den danske musikscene. Derfor skal I endelig sørge for at holde øje enten med denne side, med UngiAarhus’ Facebook- og Instagram-sider eller med de enkelte klubbers sider, hvor programmet bliver tilgængeligt, så snart det er klart. Nedenfor kan I læse lidt mere om OMG!’s baggrund og hvordan vi i år kommer til at bygge festivalen sammen med børn og unge fra hele UngiAarhus.

Vi glæder os enormt meget til at få sat gang i festivalopbygningen, der starter i uge 13 og endnu mere til festivaldagen lørdag d. 7. maj!

OMG! som bydækkende musikevent

OMG!, der står for ”One Music Generation”, løb første gang af stablen i februar 2012. Det startede som en dag, der havde til hensigt at samle børn og unge på tværs af UngiAarhus omkring musikalske indslag, som vækkede interesse over en bred kam. I løbet af de efterfølgende år udviklede OMG! sig i forskellige former og involverede bl.a. musikudøvende børn og unge fra klubberne foruden at inddrage European Youth Consensus, der i 2017 blev afholdt i Aarhus ifm. med byens status som Europæisk Kulturhovedstad. I 2020 blev der åbnet op for et nyt kapitel, idet det blev besluttet at gøre OMG!-eventet til en festivaldag.

OMG! Festival 2022: børne- og ungeinddragelse, kulturoplevelser og Respekt

Der blev, dengang i 2020, nedsat en arbejdsgruppe, som udviklede OMG!-festivalkonceptet. Nøgleordene for konceptet var børne- og ungeinddragelse, forskelligartede kulturoplevelser og temaet ”Respekt”. Desværre blev Danmark ramt af en nedlukning, lige som projektet skulle til at skydes i gang. Derfor har vi nu, i begyndelsen af 2022, samlet stafetten op fra 2020 og valgt at køre ad de samme spor, som blev lagt for to år siden.

Nøgleordene er de samme som i 2020. OMG! Festival 2022, bliver således i stor grad skabt af børn og unge på tværs af UngiAarhus. De skal i fællesskab med fritidspædagoger og ansatte i ungdomsskolen finde på ideer, planlægge, bygge og i sidste ende stå for at afvikle det festivalområde, de har ansvar for på festivaldagen. Målet er foruden, at børnene og de unge indgår i samskabende processer på tværs af byen, at der bliver skabt en dag fuld af forskellige kulturelle oplevelser og indslag, såsom musik, talks, skate-konkurrencer, kunstprojekter og meget mere. Hele dagen kommer til at have temaet ”Respekt” som omdrejningspunkt, hvilket det er op til de enkelte festivalområder at fortolke og præsentere.

OMG! Festival i fremtiden

Målet for OMG! Festival i fremtiden er at skrue op for børne- og ungeinddragelsen og samskabelsen. I år har vi fra arbejdsgruppens side fastsat en række rammer i form af 25 definerede områder, man kan vælge sig ind på og vi har aftalt med Aage Stokholm, ejer af GRIM-pladsen og arrangør af GRIMFEST, at han varetager en stor del af den praktiske afvikling ifm. med scene- og pladsopsætning samt salg af mad- og drikkevarer. Dette har vi gjort for at have nogle veldefinerede rammer som vi sammen med børnene og de unge kan eksperimentere indenfor. Men med tiden er det visionen, at interesserede børn og unge kan komme med endnu tidligere i processerne og endnu længere inde i ’maskinrummet’.