Pige i dykkerudstyr - tekst på billede: "Se hold og tilmeld dig - klik her"

Hvad interesserer du dig for, har lyst til eller brug for?

Robotter eller hiphop? Mountainbike eller dykning? Tysk eller matematik? Action eller adventure? Sport eller sang? I ungdomsskolen er der hold for enhver smag. Du kan fordybe dig i dine interesser og blive både dygtigere, klogere, skarpere, bedre og meget meget mere. Og du kan gå på hold i hele Aarhus.

Ungdomsskolen er din mulighed for, sammen med andre unge, at lave spændende aktiviteter, fordybe dig i dine interesser og fag, knytte venskaber, opleve verden, og i det hele taget have det sjovt sammen med andre.

I ungdomsskolen møder du undervisere, der brænder for det samme som dig, og som kan inspirere dig til, hvordan du kan bruge dine interesser, fx når du skal vælge uddannelse eller job.

Vores ungdomsskoletilbud er åbne for alle unge fra 7. klasse til og med 17 år med bopæl i Aarhus.

Ungdomsskoleafdelingsledere for almenundervisningen:

Casper Husted
cash@aarhus.dk
+45 41 85 71 33

Nanna Rosenløv
naro@aarhus.dk
+45 51 57 50 60

Charlotte Sandgaard
sacha@aarhus.dk
+45 41 85 85 75

Michael Dam
mird@aarhus.dk
+45 21 46 66 78

Mads Thostrup Kristensen
kthma@aarhus.dk
+45 28 34 21 02

Ungdomsskoleafdelingsleder for 18-25 års indsatsen i Bispehaven, Gellerup og Toveshøj:

Nadia Helmy Ahmed
nadheah@aarhus.dk

+45 23 35 49 88

Mangler du noget? Eller har du en idé til et kursus, en workshop, et projekt eller en aktivitet, som ikke allerede tilbydes? Så meld dig til dit lokale SENAT.

Senaterne er en form for baggrundsgruppe til Børne- og Ungebyrådet. Senaterne arbejder med events, aktiviteter, projekter og meget andet i og for børn og unge i Aarhus. Her er det meningen, at børn og unge skal opleve medborgerskab og bruge det - samt deltage og inkludere hinanden i fællesskaber.

Senatet er et ungdomsskolehold, som alle (mellem 7. klasse og 18 år) kan melde sig til. Det mødes jævnligt og holder møder med spændende dagsordener. Der vil være seje oplægsholdere undervejs i forløbet til at give input til projekter, arrangementer og meget andet. Det lokale senat arbejder med idéer og forslag, som kan tilgodese den brede del af de unges ønsker i distriktet, men naturligvis også helt lokale ønsker og forslag til ungdomsskolebestyrelsen.

Fra senaterne vælges der hvert år et Børne- og Ungebyråd bestående af 31 unge, som holder møder på Rådhuset cirka hver sjette uge. Valget foregår på demokratisk vis med et rigtigt valg i uge 40, hvor alle unge i Aarhus kan stemme på deres personlige favorit. Alle kandidater skal have lavet en valgvideo. I Børne- og Ungebyrådet er det mere politiske emner, der er på dagsordenen end i senaterne.

Læs mere om Børne- og Ungebyrådet

Sammen tager både senaterne og Børne- og Ungebyrådet på flere ture i løbet af året. De sidste år har vi været på ture tur til for eksempel Riga, Bruxelles og København, og efterhånden er det blevet en tradition at tage til Folkemødet på Bornholm i juni. Nogle af turene er der egenbetaling på, mens turen til Bornholm er helt gratis. Når vi er afsted på tur, er der tovholdere med fra de forskellige områder, som kan kontaktes ved spørgsmål. Tilmelding er efter ”først-til-mølle-princippet.”

Arbejdet i både senaterne og Børne- og Ungebyrådet er upartisk.

For yderligere informatio:

Kontakt ledelsen i Ungdomsskolen